Kaivopiha

Kaivopiha on osa helsinkiläisten arkea. Sen läpi kulkee arkipäivisin tuhansia ihmistä.

Kaivopihan kiinteistöt muodostuvat Kaivopihaa ympäröivistä kolmesta talosta Kaivotalosta, Citytalosta ja Hansatalosta.

Kiinteistöt sijaitsevat Helsingin keskustan parhaimmalla sijainnilla. Kaivopihan läpi kulkee päivittäin tuhansia kaupunkilaisia. Kaikista taloistamme löytyy liiketiloja, olisiko yrityksesi seuraava sijainti aivan keskustan sydämessä?

Ylemmistä kerroksista löytyy toimistotiloja. Kaivopiha tarjoaa loistavat liikenneyhteydet sekä työntekijöillesi että asiakkaillesi. Keskustan monipuoliset palvelut odottavat juuri teidän toimistoa!

Esittelyssä

Tehoa ja ketteryyttä taloushallintoon ja prosesseihin

Efima Oy kehittää suurten ja keskisuurten yritysten taloushallintoa ja liiketoimintaprosesseja. Sen valikoimiin kuuluvat konsultointi, ulkoistus ja pilvipalveluina tarjottavat ohjelmistot. Asiakaskunta koostuu suurista ja keskisuurista yrityksistä eri toimialoilta.

Yrityksen erinomainen asiakastyytyväisyys perustuu efimalaisten vankkaan taloushallinnon ja tietotekniikan osaamiseen ja aitoon haluun palvella asiakkaita hyvin. Tämän tueksi Efima haluaa olla myös reilu ja hyvä työnantaja ja tarjota työnteolle mahdollisimman hyvät puitteet. Työhyvinvointiin, viihtyvyyteen ja työntekijöiden osaamisen kehittämiseen panostetaan.

– Talvella 2012 Efima oli kasvanut kokoon, jossa tarvittiin uudet, toimivat toimitilat, kertoo Efiman ulkoistuspalvelujen esimies Teija Vaattovaara. Tavoitteena oli löytää toimisto, joka tukisi yrityksen toimintatapoja, kasvua ja hyvää yhteishenkeä ja jonne sekä asiakkaiden ja työntekijöiden on helppo ja mukava tulla.

– Valinta siirtyä Kaivopihalle on osoittautunut oikeaksi, hän jatkaa. Työntekijämme arvostavat modernia ja avaraa toimitilaratkaisua, toimiston keskeistä sijaintia ja helppoa pääsyä erityisistä julkisella liikenteellä ja kesällä kaupungin parasta terassia.

– Tärkeä kriteeri toimitilojen valinnassa oli se, että tilat saadaan muokattua Efiman näköiseksi. Tiloissa on satsattu sisustukseen ja brändin mukaiseen väritykseen, samoin kuin työn tekemisen mukavuuteen esimerkiksi sähköpöytien hankinnalla. Panostus erilaisiin tiloihin mm. kokouksia ja yhteistilaisuuksia varten kannatti. Avotoimistoa täydentävät hiljaiset tilat, joissa työrauha on taattu. Monet syövät lounaansa keittiön ison pöydän ääressä yhdessä työkavereiden kanssa jutustellen.

Lue lisää Efimasta

 

Asiakkaitamme Kaivopihalla

Kaivopihan historiaa

Kaivotalo

Arkkitehti Pauli Salomaan suunnittelema Kaivotalo valmistui vuonna 1955. Helsingin keskeisimmällä paikalla, vastapäätä Helsingin rautatieasemaa, Kaivotalo toivottaa päivittäi kymmenet tuhannet junamatkustajat tervetulleiksi Helsinkiin.

Rakennus on välittömässä yhteydessä Rautatientorin metroasemaan ja Asematunneliin. Katutasolla rakennuksen läpi kulkee leveä jalankulkukäytävä Kaivokadulta korttelin keskellä sijaitsevalle aukiolle, Kaivopihalle, josta edelleen johtaa portaikko hieman ylempänä, Mannerheimintien varressa Vanhan ja Uuden Ylioppilastalon välissä sijaitsevalle Ylioppilasaukiolle.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta sai tontin haltuunsa vuonna 1938 Rautatiehallitukselta. Tulevasta rakennuksesta järjestettiin suunnittelukilpailu, jonka voittaneen ehdotuksen mukaan Vanha Ylioppilastalo olisi pitänyt purkaa sen tieltä. Vuonna 1939 alkanut toinen maailmansota pysäytti rakennushankkeen.

Sodan päätyttyä ”Vanhan” purkamisesta oli päätetty luopua ja Kaivokadun varrelle nousi 1950-luvun modernia arkkitehtuuria edustava liikerakennus. Sen julkisivua hallitsevat nauhamaiset ikkunarivit ja vaalea väritys, poiketen runsaat kymmenen vuotta myöhemmin valmistuneen naapurin, Makkaratalon massiivisesta tummasävyisestä klinkkeripinnasta.

Vuonna 1981 rakennettiin Kosti Kurosen rakennuksen sisään suunnittelema Kaivopiha jalankulkuyhteyksineen ja liikkeineen.

 

Citytalo

Citytalon historia juontaa juurensa 1970- ja 1980-lukujen vaihteeseen, jolloin Kaivopihaa rajaamaan rakennettiin kaksi uutta liikerakennusta. Kokonaisuuden suunnittelusta vastasi arkkitehti Kosti Kuronen, joka suunnitteli myös Kaivopihan kiveyksineen ja istutuksineen.

Citytalon Kaivopihan puoleiset julkisivut ovat ensimmäiset Suomessa toteutetut kaksoislasijulkisivut. Ne rakentuvat kahdesta lasipinnasta, joiden väliin jää vähintäänpuoli metriä leveä tila. Julkisivu vaikuttaa rakennuksen sisäilmastoon, valo-olosuhteisiin sekä energiankäyttöön. Kahden lasipinnan väliin jäävän ilman avulla voidaan rakennuksen sisäilmaa tarvittaessa viilentää tai lämmittää. Kaksoisjulkisivu myös vähentää energiantarvetta, estää melua ja lisää päivänvaloa koko rakennuksessa.

Kaivopihan City-, Hansa- ja Kaivokäytävissä kulkee päivittäin kymmeniätuhansia jalankulkijoita. Esteettömyys, turvallisuus sekä kaupallisen ympäristön viihtyisyys palvelevat niin kiinteistöjen yrittäjiä kuin asiakkaita.

 

Hansatalo

Hansatalon historia juontaa juurensa 1970- ja 1980-lukujen vaihteeseen, jolloin Kaivopihaa rajaamaan rakennettiin kaksi uutta liikerakennusta. Se sijaitsee paikalla, josta purettiin Uuden ylioppilastalon juhlasali. Kokonaisuuden suunnittelusta vastasi arkkitehti Kosti Kuronen, joka suunnitteli myös Kaivopihan kiveyksineen ja istutuksineen.

Talossa tehtiin mittavia muutoksia, kun ravintolat Villiviini ja Prunni muutettiin ravintola Heartbreakersiksi vuonna 1997 ja elokuvateatterit Bio Bio ja Bio Illusion sekä toisen kerroksen pienet liiketilat puolestaan muuttuivat ravintola Virgin Oil Co.:n tiloiksi vuonna 1998.

Hansatalon Kaivopihan puoleiset julkisivut ovat ensimmäiset Suomessa toteutetut kaksoislasijulkisivut. Ne rakentuvat kahdesta lasipinnasta, joiden väliin jää vähintäänpuoli metriä leveä tila. Julkisivu vaikuttaa rakennuksen sisäilmastoon, valo-olosuhteisiin sekä energiankäyttöön. Kahden lasipinnan väliin jäävän ilman avulla voidaan rakennuksen sisäilmaa tarvittaessa viilentää tai lämmittää. Kaksoisjulkisivu myös vähentää energiantarvetta, estää melua ja lisää päivänvaloa koko rakennuksessa.

Kaivopihan City-, Hansa- ja Kaivokäytävissä kulkee päivittäin kymmeniätuhansia jalankulkijoita. Esteettömyys, turvallisuus sekä kaupallisen ympäristön viihtyisyys palvelevat niin kiinteistöjen yrittäjiä kuin asiakkaita.