Hansatalo

Vuonna 1981 valmistunut Hansatalo yhdistyy katettua käytävää pitkin sekä Forumiin, Kamppiin että rautatieasemalle.

Hansatalossa uudet lasirakenteet kohtaavat Uuden ylioppilastalon historiallisen rakentamisen.

Kaivopihaa rajaavasta liike- ja toimistokiinteistöstä on muodostunut yksi keskustakiinteistön maamerkeistä, jonka arkkitehtoniset ratkaisut palvelevat vuokralaisia ja näiden asiakkaita esimerkillisesti.

Asiakkaitamme Hansatalossa

Hansatalon historiaa

Hansatalon historia juontaa juurensa 1970- ja 1980-lukujen vaihteeseen, jolloin Kaivopihaa rajaamaan rakennettiin kaksi uutta liikerakennusta. Se sijaitsee paikalla, josta purettiin Uuden ylioppilastalon juhlasali. Kokonaisuuden suunnittelusta vastasi arkkitehti Kosti Kuronen, joka suunnitteli myös Kaivopihan kiveyksineen ja istutuksineen.

Talossa tehtiin mittavia muutoksia, kun ravintolat Villiviini ja Prunni muutettiin ravintola Heartbreakersiksi vuonna 1997 ja elokuvateatterit Bio Bio ja Bio Illusion sekä toisen kerroksen pienet liiketilat puolestaan muuttuivat ravintola Virgin Oil Co.:n tiloiksi vuonna 1998.

Hansatalon Kaivopihan puoleiset julkisivut ovat ensimmäiset Suomessa toteutetut kaksoislasijulkisivut. Ne rakentuvat kahdesta lasipinnasta, joiden väliin jää vähintäänpuoli metriä leveä tila. Julkisivu vaikuttaa rakennuksen sisäilmastoon, valo-olosuhteisiin sekä energiankäyttöön. Kahden lasipinnan väliin jäävän ilman avulla voidaan rakennuksen sisäilmaa tarvittaessa viilentää tai lämmittää. Kaksoisjulkisivu myös vähentää energiantarvetta, estää melua ja lisää päivänvaloa koko rakennuksessa.

Kaivopihan City-, Hansa- ja Kaivokäytävissä kulkee päivittäin kymmeniätuhansia jalankulkijoita. Esteettömyys, turvallisuus sekä kaupallisen ympäristön viihtyisyys palvelevat niin kiinteistöjen yrittäjiä kuin asiakkaita.