Kaivotalo

Arkkitehti Pauli Salomaan suunnittelema Kaivotalo valmistui tyylisuuntansa malliesimerkiksi vuonna 1955.

Kaivotalon ensimmäisessä ta toisessa kerroksessa sijaitsee liiketiloja, ylemmät kerrokset toimivat toimistotiloina.

Upeat näköalat kertovat lokaation parhaat puolet: kulkuyhteydet rakennukseen ovat vertaansa vailla ja tuleva Kehärata tuo mukanaan vielä uusia mahdollisuuksia.

Esittelyssä

UniCafe ja HYY Ravintolat – Teemme päivästäsi paremman

Me HYY Ravintoloissa uskomme, että vastuullisesti ja ammattitaidolla toteutettujen opiskelijaravintolapalvelujen ansiosta arkesi on terveellisempää, sujuvampaa ja maistuu paremmalle.

UniCafet toimivat siellä missä opiskelijatkin: Helsingin yliopiston kaikilla kampuksilla ja Metropolia ammattikorkeakoulun kymmenessä toimipistessä. Unohtamatta UniCafe Ylioppilasaukiota – Kaivopihalla palvelemme myös iltaisin ja lauantaisin.

Terveellisiä lounaita, virkistäviä juomia, herkullisia leivonnaisia ja maukkaita välipaloja nauttii päivittäin yli 20 000 asiakastamme.

Lisäksi HYY Ravintolat tuo puhtaat kauden maut ja korkean kotimaisuusasteen asiakkaamme kokous- ja ruokapöytään henkilöstöravintoloissamme.

Asiakaslähtöisyys, asiakkaidemme tavoitteiden ja toiminnan tukeminen ravintolapalveluillamme sekä asiakastyytyväisyyden varmistaminen avoimessa vuorovaikutuksessa ovat palvelulupauksemme. Erinomainen henkilöstöravintola ja asiakkaan tavoitteita toteuttava palvelukokonaisuus rakentuvat kumppanuudelle.

Lue lisää HYY Ravintoloista

 

Asiakkaitamme Kaivotalossa

Kaivotalon historiaa

Arkkitehti Pauli Salomaan suunnittelema Kaivotalo valmistui vuonna 1955. Helsingin keskeisimmällä paikalla, vastapäätä Helsingin rautatieasemaa, Kaivotalo toivottaa päivittäi kymmenet tuhannet junamatkustajat tervetulleiksi Helsinkiin.

Rakennus on välittömässä yhteydessä Rautatientorin metroasemaan ja Asematunneliin. Katutasolla rakennuksen läpi kulkee leveä jalankulkukäytävä Kaivokadulta korttelin keskellä sijaitsevalle aukiolle, Kaivopihalle, josta edelleen johtaa portaikko hieman ylempänä, Mannerheimintien varressa Vanhan ja Uuden Ylioppilastalon välissä sijaitsevalle Ylioppilasaukiolle.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta sai tontin haltuunsa vuonna 1938 Rautatiehallitukselta. Tulevasta rakennuksesta järjestettiin suunnittelukilpailu, jonka voittaneen ehdotuksen mukaan Vanha Ylioppilastalo olisi pitänyt purkaa sen tieltä. Vuonna 1939 alkanut toinen maailmansota pysäytti rakennushankkeen.

Sodan päätyttyä ”Vanhan” purkamisesta oli päätetty luopua ja Kaivokadun varrelle nousi 1950-luvun modernia arkkitehtuuria edustava liikerakennus. Sen julkisivua hallitsevat nauhamaiset ikkunarivit ja vaalea väritys, poiketen runsaat kymmenen vuotta myöhemmin valmistuneen naapurin, Makkaratalon massiivisesta tummasävyisestä klinkkeripinnasta.

Vuonna 1981 rakennettiin Kosti Kurosen rakennuksen sisään suunnittelema Kaivopiha jalankulkuyhteyksineen ja liikkeineen.