Kaivotalo

Arkkitehti Pauli Salomaan suunnittelema Kaivotalo valmistui tyylisuuntansa malliesimerkiksi vuonna 1955.

Kaivotalon ensimmäisessä jaa toisessa kerroksessa sijaitsee liiketiloja, ylemmät kerrokset toimivat toimistotiloina.

Upeat näköalat kertovat sijainnin parhaat puolet: kulkuyhteydet rakennukseen ovat Helsngin parhaat ja alueen palvelut loistavat.

Esittelyssä

UniCafe ja WELL Ylioppilasaukio – Teemme päivästäsi paremman

Me uskomme, että vastuullisesti ja ammattitaidolla toteutettujen ravintolapalvelujen ansiosta arkesi on terveellisempää, sujuvampaa ja maistuu paremmalle.

UniCafe tarjoaa terveellisiä lounaita ja tuo puhtaat kauden maut ja korkean kotimaisuusasteen asiakkaamme kokous- ja ruokapöytään.

WELL Ylioppilasaukiolta löydät työmatkasi varrelta luonnonmukaiset, raikkaat, kasvispainotteiset take away-tuotteemme. Ota mukaan tai pysähdy lataamaan energiaa paikan päälle.

Palvelemme HYY Kiinteistöjen vuokralaisia myös kiinteistön sisäisenä ravintolapalvelujen toteuttajana. Hoidamme kiinteistöjen vuokralaisten tiloihin kahvitukset, lounaat, päivälliset, coctailtilaisuudet  ammattitaidolla ja sujuvasti.

Asiakaslähtöisyys, asiakkaidemme tavoitteiden ja toiminnan tukeminen ravintolapalveluillamme sekä asiakastyytyväisyyden varmistaminen avoimessa vuorovaikutuksessa ovat palvelulupauksemme.

Lue lisää

 

Asiakkaitamme Kaivotalossa

Kaivotalon historiaa

Arkkitehti Pauli Salomaan suunnittelema Kaivotalo valmistui vuonna 1955. Helsingin keskeisimmällä paikalla, vastapäätä Helsingin rautatieasemaa, Kaivotalo toivottaa päivittäi kymmenet tuhannet junamatkustajat tervetulleiksi Helsinkiin.

Rakennus on välittömässä yhteydessä Rautatientorin metroasemaan ja Asematunneliin. Katutasolla rakennuksen läpi kulkee leveä jalankulkukäytävä Kaivokadulta korttelin keskellä sijaitsevalle aukiolle, Kaivopihalle, josta edelleen johtaa portaikko hieman ylempänä, Mannerheimintien varressa Vanhan ja Uuden Ylioppilastalon välissä sijaitsevalle Ylioppilasaukiolle.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta sai tontin haltuunsa vuonna 1938 Rautatiehallitukselta. Tulevasta rakennuksesta järjestettiin suunnittelukilpailu, jonka voittaneen ehdotuksen mukaan Vanha Ylioppilastalo olisi pitänyt purkaa sen tieltä. Vuonna 1939 alkanut toinen maailmansota pysäytti rakennushankkeen.

Sodan päätyttyä ”Vanhan” purkamisesta oli päätetty luopua ja Kaivokadun varrelle nousi 1950-luvun modernia arkkitehtuuria edustava liikerakennus. Sen julkisivua hallitsevat nauhamaiset ikkunarivit ja vaalea väritys, poiketen runsaat kymmenen vuotta myöhemmin valmistuneen naapurin, Makkaratalon massiivisesta tummasävyisestä klinkkeripinnasta.

Vuonna 1981 rakennettiin Kosti Kurosen rakennuksen sisään suunnittelema Kaivopiha jalankulkuyhteyksineen ja liikkeineen.