Vanha ylioppilastalo

Vanha ylioppilastalo (alkujaan Ylioppilastalo) on valmistunut vuonna 1870 ja sen on suunnitellut Axel Hampus Dalström.

Talo on yksi Helsingin tunnetuimmista maamerkeistä ja se tunnetaan muun muassa lukuisista taideaarteistaan, kuten Akseli Gallen-Kallelan freskosta Kullervon sotaanlähtö.

Asiakkaitamme Vanhalla

Vanhan historiaa

Vanha ylioppilastalo rakennettiin aikanaan suolle aivan silloisen kaupungin keskustan laidalle, jotta juhlivat ylioppilaat eivät häiritsisi muita kaupunkilaisia. Sittemmin Helsingin keskusta on siirtynyt melko tarkalleen juuri Vanhan kohdalle. Täällä Helsinki on kokoontunut, kohdannut ja juhlinut jo yli 140 vuoden ajan.

Opiskelijoiden kokoontumisten, illanviettojen ja tanssiaisten lisäksi Vanha on vuosikymmenten varrella ehtinyt toimia myös kulttuurikeskuksena ja poliittisen opiskelijaliikkeen kohtauspaikkana sekä tuhoutua lähes kokonaan tulipalossa vuonna 1978.

Yksimielinen päätös korjaustöistä tehtiin välittömästi palon jälkeen. Arkkitehtien Vilhelm Helanderin ja Juha Leiviskän suunnittelemat korjaustyöt sekä entisöinti valmistuivat nopeassa aikataulussa loppuvuodesta 1979.

Tänään Vanha ylioppilastalo toimii edelleen ylioppilaiden ja kaupunkilaisten kohtaamispaikkana. Sen ravintoloista ja juhlasalista on tullut suosittuja tapahtumien ja juhlien viettopaikkoja. Vanha elää tapansa mukaisesti – täysillä.